Turkuaz Beautycenter - Anbos
Turkuaz Beautycenter - KP

Injectables

Wat is Botox®?

Botox® is een merknaam van botuline toxine. Dit is een natuurlijk eiwit wat voor verschillende doeleinde kan worden gebuikt. Botuline Toxine word geïnjecteerd in de spieren en zorgt ervoor dat hierdoor een plaatselijke ontspanning of verzwakking ontstaat. De werking van botuline Toxine duurt ongeveer 3 tot 5 maanden.

Waar word botuline toxine voor gebruikt?
Botox® kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden.

Botox® tegen rimpels:
Rimpels ontstaan door het ouder worden. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier, zodat deze tijdelijk minder wordt. Doordat de spieren niet samen kunnen trekken blijft de huid glad en zijn rimpels niet meer zichtbaar. Na 3 tot 5 maanden zal de spieractiviteit zich weer volledig herstellen. Als de behandeling regelmatig word herhaalt, zal de werking van de stof langer actief zijn.

Botox® tegen Migraine:
Migraine of spanningshoofdpijn is een veel voorkomend probleem. De precieze oorzaak van deze hoofdpijnvormen is vaak onbekend. Er zijn aanwijzingen dat verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen. Niet om alle gevallen zal botuline toxine de oplossing zijn, maar ongeveer 70% van de patiënten heeft hier baat bij.

Botox® tegen transpiratie:
Overmatig transpireren (ook wel Hyperhidroses genoemd) komt veelvuldig voor. Hyperhidroses is prima te behandelen met Botox®. Regelmatig word dit geadviseerd door huisartsen omdat deze behandeling bewezen effectief en veilig is. De behandeling heeft geen invloed op de zweetproductie elders in het lichaam. De werking duurt 3 tot 5 maanden.

Botox® tegen tandenknarsen:
Tandenknarsen heeft als gevolg dat het glazuur van de tanden word aangetast. Door de overmatige spanning op de spieren kan dit ook pijnklachten geven, zoals pijn aan het kaakgewricht en hoofdpijn. Als dit behandeld word met botuline toxine kan de spierspanning worden weggenomen en de klachten worden verminderd. Er zal in overleg met de arts worden gekeken waar de injecties nodig zijn.

Wat zijn Fillers?

Fillers zijn net als botuline toxine ook injectables. Fillers leggen niet de spieren plat maar vullen de huid op. Hierdoor word er nieuw volume aangebracht in het gezicht. De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Dit is een natuurlijk bestanddeel van onze huid die afneemt naarmate we ouder worden met dehydratatie als gevolg. Een fillerbehandeling behoud zijn werking 6 tot 9 maanden.

Waar worden fillers voor gebruikt?
Fillers worden onder andere gebruikt voor het opvullen van de lippen en jukbeenderen, de rokersrimpels en lipcontouren. Ook worden de wallen hiermee opgevuld. Bespreek gerust uw wensen met de arts.

Wat voor fillers worden er gebruikt?
Er wordtgebruik gemaakt van volgende merken: Emervel, etermis, Restylane en Radiesse. Dit zijn allemaal fillers met een tijdelijke werking van 6 tot 9 maanden. Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke stoffen die goed kunnen worden afgebroken door het lichaam.

Permanente fillers worden NIET gebruikt.

Resultaat
Het effect van de behandeling is direct zichtbaar. Wel zal het optimale resultaat pas na 1 a 2 weken zichtbaar zijn.

Instructies botuline toxine

Na de behandeling moet u rekening houden met het volgende:

  • Na de behandeling kan de huid gezwollen en wat rood zijn. Dit trekt binnen enkele uren weg.
  • Enkele dagen na de behandeling is er al wat effect zichtbaar. Het optimale resultaat is pas zichtbaar na ongeveer een week.
  • Belangrijk is dat de spieren in de eerste twee tot vier uur na de behandeling veelvuldig gebruikt worden.
  • Het eerste uur na de behandeling geen make up gebruiken.
  • De eerste vier uur na de behandeling niet gaan liggen. Dit om te voorkomen dat de botuline Toxine zicht verplaatst.
  • Vermijd de eerste 4 dagen sauna’s, zonnebanken en stoombaden.
Prijslijst:
   
Botox:
   
½ zone €90,-
1 zone €150,-
2 zones €280,-
3 zones €400,-
   
tandenknarsen €375,-
   
tegen overmatige transpiratie oksels beiderzijds €550,-
handen €450,-
   
Fillers
   
Emervel 1 ml €450,-
Restylane 1 ml €450,-
Radiesse 1 ml €525,-
Belotero 1 ml €450,-
Etermis 1 ml €450,-